Hengstenkeuring 2012

Op 18 Februari heeft het KPST haar 2-de hengstenkeuring gehouden te Hulshorst. Vanaf een uur of 10 liep de kantine van stal Mol vol met belangstellenden. Deze mensen werden zeker niet teleurgesteld.

De 3- jarige hengst Exspensive ( v.Cavalier x Mona mv Walser), 75% Klassiek werd als eerste getoond en kreeg van de jury 84.5 punten. Het juryrapport was uitstekend. “Het is een beste hengst, nog wel jeugdig maar veel potentieel voor de toekomst” aldus de juryvoorzitter F. Hendriks. De fokker / eigenaar S.v Lutterveld uit Lienden kan trots zijn op zo’n mooie hengst! Exspensive heeft een 1-ste premie ontvangen en is, behoudens de veterinaire keuring, goedgekeurd voor het Klassiek Paarden Stamboek.

Daarna werd Zorro (v. Nando x Sophie mv. Heineke), voorgebracht. Deze prachtige hengst is goedgekeurd voor het leven en heeft ook een 1-ste premie gehaald. Fokker / Eigenaar is stal vd Brake, uit Doornspijk.

Vervolgens werden verschillende reeds goedgekeurde hengsten geshowd aan het publiek.

Zo zagen wij dhr Lutterveld nogmaals in de ring. Dit keer met Wilskracht (v. Amsterdam x Mona mv. Walser). Een hengst uit het Edel-Klassiek. Daarna liet Zorro zich nogmaals van zijn beste kant zien. Vervolgens kwam Bruce G (v.Tideman x Tagone mv. Joviaal) in de ring. Hij had er erg veel zin en mocht los in de ring zijn mooie kanten laten zien. Van deze gelegenheid maakte Bruce G dankbaar gebruik en nam de tijd om zn benen lekker los te lopen.Later zou Bruge G zich nog voor de wagen laten zien. Ook dit leverde een mooi plaatje op! Hierna kwam Nando ( V.Fortissimo x Jola mv. Bayard), de vader van Zorro in de ring. Je kan wel zien van wie Zorro het heeft. Net zo vrolijk en jolig liep Nando zijn ronden. Als laatste gaf James Bont Jr. een show weg. Ook hij mocht lekker los in de ring zijn kunsten vertonen. Wat een prachtige hengst is dit toch! Erg alert op wat zijn eigenaar! Zodra de hand van eigenaar dhr Kos omhoog ging, hield James Bont Jr. halt, zodat hij makkelijk gepakt kon worden.

Al met al een geslaagde dag voor de vereniging!

Exspensive