Hengstenkeuring 2014

Zaterdagochtend rond 10.00 uur liep de kantine van Stal de Bullen Enk in Hulshorst al goed vol met belangstellenden. Een bijzondere ochtend voor alle fokkers van het KPST.

Voor het eerst werden er jaarlingen en een 2 jarigen voorgebracht.

Als eerste verscheen Ivaldo (Parcival x Donatella mv Vivaldi) in de bak. De jaarling is eigendom van mw. van den Brul uit Hilversum. De jury gaf de volgende bevindingen door: Veerkracht en souplesse, een modern type, hij waardeert op in beweging, hij heeft iets onderhals. Ivaldo is een Edel Klassieke GP hengst. Daarna de stalgenoot van Ivaldo, Wonder ( Wilskracht x Monica mv Zichem), ook deze in eigendom van mw. van den Brul, en gefokt door dhr. Bisseling uit Groessen. Wonder is een echte Gelderse klassieke hengst. De jury vind m wat diep in de rug . Hij is “gewoon”in zijn bewegingen. De overgang van hals, schoft en rug mag iets vloeiender. Hij is vierkant qua model.

De laatste hengst die voorgebracht werd is Haldan van de Keizershoeve ( O’Brien x Tamara mv. Laurentz). Een mooie 2 jarige hengst uit het Edel Klassieke boek. Volgens de jury heeft Haldan een iets gebogen hoofd,veel bot en mooie croupe. De hals mocht langer. Haldan liet een mooie draf zien. Deze hengst is gefokt door J.J.G. Hasken uit Ijzendoorn en in bezit van dhr. vd Brink uit Dodewaard. De jury is erg benieuwd hoe Haldan over een jaar is, dus hierbij de uitnodiging om m volgend jaar opnieuw te mogen bewonderen.

Hierna volgde een kleine pauze waarin Cindy Noordam een kür op muziek verzorgde op haar paard Zowie (Toevallig x Petra mv Exponent). De kür met deze Toevallig dochter kondigde het volgende onderdeel van de ochtend aan. 3 KPST hengsten werden preferent verklaard. Deze hebben zij verdiend doordat zij hebben laten zien dat zij voor mooie Klassieke en Edel-Klassieke nakomelingen zorgen die ook weer goed presteren in fokkerij en sport. Hengst Toevallig werd getoond aan de lange lijn, nakomeling Zowie liet zich ook nog even zien in de ring. De hengst Zorro ( Nando x Sophie mv Heineke) liet zich prachtig presteren voor de wagen. Van Zorro kwamen er tevens 3 nakomelingen in de ring. Dojola ( Zorro x Ojola mv Jochem), Zwier (Zorro x Ojola mv Jochem) en Graaf Zorro (Zorro x Dordate mv Renovo x Tourist). Een mooi koppel zo bij elkaar! Wilskracht (Amsterdam x Mona mv Walser) werd onder het zadel getoond door amazone Thamar Mobach. De nakomelingen van Wilskracht doen het allemaal goed in de sport. Helena du Luc ( Wilskracht x Zowie mv Toevallig) zou vandaag getoond, maar dat kon helaas niet doorgaan. Vandaar geen nakomeling van Wilskracht in de ring. Na de uitreiking van de standaarden en linten voor deze preferent verklaarde hengsten, kwamen nog meer KPST hengsten aan bod. Brutus G ( Bruce G x Wagone mv Marvel) kwam eerst aan de hand en op het laatst ook voor de wagen, Zendgraaf ( Ahoy x Madeleen mv Batello) , Stuiver (Bazuin x Filodijntje mv Irak) en Expensive ( Cavalier x Mona mv Walser) lieten zich bewonderen.

Hengstenkeuring2014