Hengstenkeuring 2024

Op zaterdag 16 maart vond de jaarlijkse hengstenkeuring van het KGPS weer plaats bij Manege de Fruithof in Heteren.

Getoond werden 3 3-jarige hengsten.

Allereerst kwam Steel Stables Eddie in de baan (Edmundo x Mocart) van fokker/geregistreerde R. van de Zouwen uit Aerdt. De jury gaf totaal 75 punten en dat zijn voldoende punten om opgenomen te worden in het register boek. De hengst heeft een eerlijke, zachte uitstraling, mooie verhouding van het pijpbeen, functionele draf en een makkelijke galop. Algemene indruk: deze hengst straalt harmonie uit!

Als tweede werd Rotan (Floris B x Sirius) van fokker T.A.M. Reuling uit Didam /geregistreerde MvM Horses VOF uit De Steeg getoond. Deze hengst is een echt Klassiek Gelderse hengst. Heeft een mooie uitstraling, de schoft loopt lang door, heeft veel rompdiepte waardoor het ellebooggewricht wat vrij ligt. Het achterbeen brengt ie goed onder. Met 75,5 punt kan ook deze hengst ingeschreven worden in t stamboek.

Hierna kwam Ricardo (Fantijn x Safraan) in de ring, fokker-/geregistreerde R. van de Zouwen uit Aerdt. Een mooie hengst met een mooi front en uitstraling. De hoofd- halsverbinding is erg mooi. Deze hengst toont veel show in zijn gangen en heeft mooi droog beenwerk! Ook deze hengst komt met 75 punten in het registerboek.

De jury complimenteerde de voorbrengers en fokkers voor de rust die bewaard werd tijdens het showen van de hengsten. Een mooie aanvulling zijn deze 3 hengsten voor het stamboek!

Na een korte pauze werd er een show gegeven door Abrilon (Ahoy x Galant) en Deifeldt’s King van de Landhorst (Deifeldt x Abrilon)  2 preferent hengsten beiden opgenomen in het Klassieke stamboek. Ruiter Jean-René Luijmes en amazone Michelle Bruil gaven een mooie show. Abrilon komt uit in ZZ Licht, Deifeldt’s King komt uit in de Lichte tour intermediaire 2.

Later werd ook nog Olente van de Landhorst (King x Casco) geshopt door Michelle Bruil. Deze 4 jarige merrie was voor het eerst op pad en vond het nog wat spannend, maar daar was in de  baan niets meer van te merken.

Alle drie de paarden van de show hebben als fokker/geregistreerde dhr. Beurskens uit Didam.

Kortom weer een mooie middag met 3 aanwinsten voor het KGPS!

Klik hier voor het fotoverslag.