Merrie- en veulenkeuring 2021

Verslag Merrie- en veulenkeuring d.d. 7 augustus 2021 bij de Manege de Fruithof te Heteren

Ondanks de corona crisis zijn er een mooi aantal merries en veulens opgegeven voor de merrie- en veulenkeuring van dit jaar.

De accommodatie  was keurig verzorgd en door de aanwezigen werd de centrale ligging erg gewaardeerd. De zon was de hele aanwezig, met af en toe wat wolken voor wat verkoeling. Perfecte weersomstandigheden voor de keuring! Het publiek was enthousiast en iedereen hield zich goed aan de geldende coronaregels.

Bij de stamboek opname zijn drie aangeboden merries opgenomen in het stamboek, waarvan twee merries ‘Ster’ zijn geworden en ingeschreven in het stamboek REGISTER.                                                                                                                                                                                     

De 7- jarige bonte merrie Sonja vd Berkhagen, stokmaat 1.66 m. met een gemiddelde van 7,95 punten.  Vader Zorro-x, moeder Lubbertha v/d Berkhagen afstamming onbekend . Gefokt door L. Bosch te Doornspijk.  Geregistreerde A. Wulf te Kruisem, België.

De 7 jarige bonte merrie Soraya vd Berkhagen, stokmaat 1.64 m. met een gemiddelde  van 7.6.punten. Vader Zorro  x moeder Maxima v/d Berkhagen, afstamming onbekend. Gefokt door L.Bosch te Doornspijk. Geregistreerde A. Wulf te Kruisem, België.

De 4 jarige bruine merrie Mamba B Polly, stokmaat 1.63 m. met een gemiddelde van 6,75 punten. Vader N,Oubliez Jamais x moeder Salsa afstamming  onbekend. Gefokt door M. Graven te Oosterhout. Geregistreerde A.S. Köhler te Harlingen. Deze merrie behaalde niet genoeg punten voor de ster maar is wel opgenomen in het stamboek REGISTER.

Onderstaande veulens behaalde allen een eerste premie:

De hengstveulens Klassiek Relevant vd Landhorst, Fokker/geregistreerde F. Beursken te Didam en DK-Racer, Fokker/geregistreerde R. v. Lutterveld te Lienden, beide V. Deifeldt’s King.

Het merrieveulen Edel- Klassiek Ronalienke vd Landhorst V. Deifeldt’s King Fokker/geregistreerde F. Beursken.

Een hengstveulen Edel- Klassiek Rafael V. Melaniet,  Fokker/geregistreerde R. v. Lutterveld te Lienden.

Een hengstveulen Register Steels Stables Midnegat V. Edmundo. Fokker/geregistreerde R. v.d. Zouwen te Westervoort.                                                                                                                         

Twee veulens mochten terug komen voor de Dagkampioenschap, namelijk Relevant vd Landhorst.   Klassiek Fokker/geregistreerde F. Beursken te Didam en Rafael  Edel- klassiek, Fokker /geregistreerde R.v. Lutterveld te Lienden. Na veel wikken en wegen besloot de jury  Relevant vd Landhorst Dagkampioen te maken. Mooi van type, goede bewegingen en goed lichaamsgebruik, aldus de jury  (afstamming V. Deifeldt’s King x M. Eviola x Mv. Vitens).

 In de rubriek  merries 12 jaar- en ouder, kwam de Ster merrie Van Diane, 19 jaar oud, in de baan.  V. Nando x M.Diana x Mv Wouter,  gefokt en geregistreerd bij B.G. van den Berg-Nijdeken te Vorchten. Van Diane liet zich voortreffelijk zien en walste als een drie- jarige door de baan en werd  Voorlopig Keur verklaard.                                                                                                                                                       

Enkele opgegeven merries werden afgemeld. Jammer, maar hopelijk tot volgend jaar!

De voorzitter bedankt de jury voor hun deskundigheid en een ieder die mee heeft geholpen voor deze geslaagde dag!

Klik hier voor de foto’s.