Merrie- en veulenkeuring 2023

Op deze mistige zaterdagochtend 2 september meldde om 10.00 uur de eerste paarden zich voor deze keuringsdag.

Helaas waren er wat afmeldingen zodat het programma iets aangepast moest worden.

Jemeralda, (Arlando x Special D), de Edel-Klassieke merrie van de familie Bisseling uit Duiven kreeg mooie woorden van de jury. Een mooie vrouwelijke merrie met een mooi hoofd. Zij liet een mooie functionele draf zien en in stap voldoende kracht en regelmaat. De jury vond dat deze merrie Ster kon worden.

Tevens werd in de veulenrubriek haar veulen getoond; Thalitha van de Roodwilligen (Sirius x Arlando) geboren; 17-06-2023 een mooi Klassieke Gelders type. Veulen oogt als een blij veulen. Op dit moment iets overbouwd maar is nog erg jong.

Als tweede veulen kreeg het publiek het Edel-Klassieke hengstveulen T’Adon (Abrilon x Mocart) te zien. Een heel mooi sterk type met een mooie ronde hals. Goede stap en veel houding, draf mooi vanuit de schouder met veel ruimte. De eigenaar R.  van de Zouwen uit Aerdt mag trots zijn op zo’n mooie hengst.

Edel-Klassiek merrieveulen Tigarona (Noah x Cavelier) eigenaar S. v Lutterveld uit Lienden kon zich nu presenteren in de ring. Mooie recensies van de jury; mooi type met veel formaat met lange lijnen, veel veer en souplesse in draf.

De kampioen van deze veulens is T’Adon geworden.

Ook voor het registerboek werden nog 2 veulens in de ring gebracht. 2 halfzussen die het tegen elkaar op mochten nemen.

Tara van de Roodwilligen (Texas van de Padenborre x Zichem) en Tess van de Roodwilligen (Texas van de Padenborre x Zethar) beiden in bezit van de familie Bisseling uit Duiven lieten mooie bewegingen zien. Tess van de Roodwilligen kreeg hierbij een eerste premie.

Ook beide moeders werden gepresenteerd en kwamen voor voorlopig keur. Grietje van de Roodwilligen ( Garant x Zichem) en Geerke van de Roodwilligen (Garant x Zethar). Grietje van de Roodwilligen is voorlopig keur geworden.

Vandaag was het ook weer de dag om de Ahoy trofee uit te reiken. Het komende jaar zal deze trofee bij de familie Bisseling staan. Grietje van de Roodwilligen  streed tegen halfzus Geerke van de Roodwilligen. Grietje van de Roodwilligen kreeg deze wisselbeker. De jury vond dat deze merrie de trofee dubbel en dwars waard was.

De laatste rubriek betrof het Dagkampioenschap. Ook hier bleek Grietje van de Roodwilligen de beste te zijn.

We kunnen weer terugkijken op een mooie keuringsdag! De foto’s kunt u hier bekijken.