Hengstenkeuring 2013

Op de nieuwe keuringslocatie van manege Bullen Enk te Hulshorst liep de kantine al vroeg vol met belangstellenden. Vanaf 10.00 uur werden er 3 nieuwe hengsten gemeten en klaargemaakt voor de keuring. Tijdens het tonen aan de jury bleek dat er weer mooie gelderse paarden aan het stamboek toegevoegd konden worden. 1 voor het Klassieke boek en 2 voor Edel-Klassiek. Zodra het röntgenologisch onderzoek afgerond is, kunnen deze hengsten definitief toegevoegd worden aan ons stamboek.

Na de 3 nieuwe hengsten werd Wilskracht (Amsterdam x Mona mv. Walser) de bak ingebracht. De jury was dik tevreden en heeft deze hengst voor het leven goedgekeurd! Zowel in de fokkerij als in de sport heeft deze hengst zich bewezen en is dus premiehengst.

Tijdens deze dag heeft de jury 4 hengsten voor erkenning op papier gekregen. 3 van deze hengsten hebben de Klassieke bloedlijn, 1 van hen een Edel-Klassieke. Aangezien deze hengsten al goedgekeurd zijn bij een ander stamboek, heeft de jury beslist dat deze ook opgenomen worden binnen het KPST. Gezien de bloedlijnen is dit erg interessant voor onze populatie.

In middag werden er 8 reeds goedgekeurde hengsten getoond. Allereerst Wilskracht die we reeds in de ochtend al hadden mogen aanschouwen. Daarna premiehengst Zorro (v. Nando x Sophie mv. Heineke) voor de wagen die een mooie ronde liet zien. De heer van de Brake reed trots door de bak. Helaas kon door een blessure Nando niet meekomen deze dag. Dhr S van Lutterveld toonde daarna Exspensive (v.Cavalier x Mona mv Walser), de hengst die in 2012 goedgekeurd werd voor het Klassiek Paarden Stamboek. Tussendoor werd de 1,5 jarige hengst Zoon van Diane (v.Toevallig x Van Diane) getoond. Een mooie jonge hengst met potentie voor de toekomst. Die zien we vast de komende jaren terug! De familie Schilder toonden de hengsten Zendgraaf (Ahoy x Madeleen mv.Batello) en Olaf (Ahoy x Kalinka mv. Farao). En ook Toevallig(Elegant x Mona mv. Walser) liet zich mooi tonen. Als afsluiting kwam dhr v Gompel in de ring met een tweespan hengsten! Bruce G (Tideman x Tagone mv. Joviaal) samen met zoon Brutus G (v.Brutus x Wagone mv Marvel). Met de wetenschap dat dhr v Gompel Brutus G pas 3 weken in bezit had, was dit een ware prestatie.

Al met al een lust voor het oog!

Graag willen we alle sponsoren en belangstellenden bedanken voor de aanwezigheid!