Merrie- en veulenkeuring 2015

Dinsdag 25 Augustus 2015 is de merrie en veulenkeuring gehouden bij Manege Bullen Enk, te Hulshorst. Hoewel de dag begon met een waterig zonnetje presenteerden de deelnemers zich enthousiast buiten in de ring .

We begonnen de dag met de keuring van de veulens. Helaas kwamen er van de zeven opgegeven veulens maar vijf naar de keuring. De jury was echter van mening dat deze veulens veel kwaliteit bezaten en werden allemaal beloond met een eerste premie . Het klassieke tuigpaard veulen Kordaat is een fraai veulen dat goed in het type staat met een goede beweging. De eigenaar de heer Plette kan trots zijn op zijn veulens, want ook de zilver appeltjes zwarte kunstenaar presenteerde zich goed. Het klassiek Gelders merrie veulen Kiolancie van Ina van de Berg- Nijdeken werd door de jury genoemd als een goed voorbeeld voor de klassieke Gelderse fokkerij. Zij werd op de voet gevolgd door het W. Kamil een Wilskracht nakomeling uit de ster merrie Diamant. Volgens de jury een veulen met een prachtig hoofd en een mooie schuine schouder . Edelweiss een nakomeling van Expensive uit de merrie Levi met onbekende afstamming kreeg een eerste premie bij Register GP. Een merrie veulen, wat een duidelijke verbetering was op de merrie, met goede gangen volgens de jury. Dagkamioen bij de veulens werd Kiolancie de Danser-dochter uit Violancie , de Lorton-merrie van Ina vd Berg- Nijdeken uit Vorchten.

De jury was van mening dat zowel Karaat als Kiolancie in aanmerking kwamen voor het dagkampioenschap, maar dat het merrie veulen meer voldeed aan de KPST normen.

Met het mooie kampioensveulen gaf Ina een prachtige show, waar maar weer uit blijkt hoe goed haar karakter is.

Vervolgens kwamen de oudere merries aan de beurt. Winola de voorlopig keur merrie van Dhr Plette liet zich weer goed zien. Een merrie met een goede beweging, evenals de jongere Keur merrie Dojala. Deze Zorro-dochter uit Ojola (mv.Jochem ), een merrie met veel hardheid en prima beweging. Deze beide merries moesten het opnemen in het Dagkampioenschap   tegen de 4-jarige Ginola. V. Ganges , M. Winola (mv Balmoral). Deze mooie zwarte merrie werd in haar rubriek voorlopig keur. Het rapport van de jury vermelde : een heel mooi type, met een goede voorhand , veel schoft en een goede beweging. We zien deze merrie volgend jaar graag terug voor de verrichting.

Dus Dagkampioen bij de oudere merries Ginola. Een merrie met toekomst.

De dag werd afgesloten door een clinic van Dhr J. Broers ( jurylid ). Hij liet zien hoe hij de ruin Toby van Dhr Spijk uit Herveld klaar aan het maken is voor de mensport. D e eerste wedstrijd in de B hadden ze net in het afgelopen weekend met succes gereden. Toby ( Wilskracht x Tilisa mv Lorton ) ging braaf door de baan, terwijl Dhr Broers uitleg gaf. Daarna werd hij door de voorzitter, Dhr van Lutterveld bedankt. Een mooie afsluiting van een gezellige keuring.

Klik hier voor de foto’s.

 

Deze keuringsdag kon alleen mogelijk gemaakt worden door de bijdragen van de volgende sponsoren:

Bert van de Brink Grondverzet te Dodewaard,

Hengstenhouderij familie van Lutterveld te Lienden,

Slagerij Walburg te Tzum,

Tegelzetbedrijf Adams te Veldhoven,

Fouragehandel J. Geerling te Vaassen,

Stal Gone te Netersel,

Vlaggen en Masten van Vliet te Drimmelen

Wellsaddle Verkoop van handgemaakt tuig en leerwerk te Erp.

 

Namens het bestuur uw hartelijke dank hiervoor!