Merrie- en veulenkeuring 2014

Heerlijk zonnige keuringsdag voor de KPST veulens en merries.

Dinsdag 5 Augustus 2014 is de merrie en veulenkeuring gehouden bij Manege Bullen Enk, te Hulshorst.

Vanaf de start om 10.00 uur scheen de zon, een heerlijke dag met erg veel publiek! Door het mooie weer konden de verschillende rubrieken zich buiten in de ring presenteren. We zijn begonnen met stamboekopnamen met mooie cijfers. Deze merries presenteerden zich later op de ochtend wederom. Een mooi aantal veulens waren er opgegeven.

Getoond werd er in de diverse categorieën zowel Klassiek, Edel-Klassiek als register. Voor het kampioenschap hengstveulens Klassiek TP & GP mochten Jochem ( Manno x Winola mv. Balmoral), fokker / geregistreerde dhr W Plette uit Doornspijk en Zalando ( Zorro x Sananta mv. Nicksom) fokker / geregistreerde Stal vd Brake, Doornspijk, terugkomen. Bevinding van de jury voor Jochem : Goed veulen, bij draf waardeert hij zich goed op. Bevinding voor Zalando: Mooi type, bewegingen mooi en uit de schouder, sterk veulen. Zalando heeft het kampioenschap hengstveulens TP&GP gewonnen. Voor dagkampioen van de veulens mocht ook het register merrieveulen J’adore ( Expensive x Amerique mv. onb), in eigendom van C. Klijnhout uit Elst, zich opstellen naast Zalando. Bevinding van de jury over J’adore: Mooie hals en schouder, beweging erg mooi. J’adore is de dagkampioen bij de veulens geworden!

Na de veulenkeuring kwam als eerste in de ring Klassiek tuigpaard Ginola ( Ganges x Winola mv. Balmoral), die in de ochtend al de punten van de jury mocht krijgen bij de opname van het stamboek. Volgens de jury, goed type, sterk in de beweging. Totaal punten een 7.75, wat een 1-ste premie en een sterpredicaat oplevert! Ginola is in eigendom van dhr W Plette uit Doornspijk. Ginola mag in de middag meedoen voor dagkampioen.Tevens bij de stamboekopname hebben we Register merrie Precious Princess Alors (Pilot Pur x Jacette mv. Doliart) gezien. Deze 17-jarige merrie is wat kort in de beweging, de jury vermoedt dat door de leeftijd komt. Toch kwam deze merrie nog uit op een 7.5 waardoor ook deze merrie een 1-ste premie en het sterpredicaat ontvangt! Precious Princess Alors is in eigendom van dhr G. Kramp uit Dodewaard. Klassieke merries TP Dojola (Zorro x Ojola ,v. Jochem) en Winola ( Balmoral x Inola mv. Allegro) bij beiden fokker / geregistreerde dhr W. Plette uit Doornspijk, presenteerden zich prima. Dojola en Winola beiden goed voor een 1-ste premie, mogen allebei terugkomen voor het dagkampioenschap. Winola is voorlopig keur geworden. Ster merrie Klassiek GP Ormie ( Ahoy x Wendy mv. Oran) fokker / geregistreerde: Fam vd Brink, Dodewaard, liet een mooie ronde zien. Zij werd voorlopig keur bevonden en strijd ook mee voor het dagkampioenschap. Bella Jerina ( Vaandrager x Jerina mv. Waterman) sluit de rij van de merries, deze Edel-Klassieke Keurmerrie TP in eigendom van dhr Sneller uit Oene, doet t erg goed! De jury was dan ook erg tevreden en deze merrie doet ook mee voor het dagkampioenschap.

Na de pauze geeft dhr Sneller een show met een aangespannen combinatie van Bella Jerina. Wat een veelzijdige merrie is Bella Jerina!

De familie van de Brink verzorgt een wervelende voltige show. Paarden Ormie en Warnix doen erg hun best om de voltigeurs Koen Akkermans, Danieke vd Brink, Jilke vd Kamp en Sanne Cleopas de mooiste oefeningen te laten doen op hun rug. Erg belangrijk daarbij zijn natuurlijk de longeurs Eliette vd Brink en Kors vd Torre, die het tempo bewaakten.

Na deze 2 shows werden de merries terug in de ring verwacht voor het dagkampioenschap. Dojola, ( Zorro x Ojola mv. Jochem) is de mooiste van de dag bevonden! Een goed type, sterk in beweging! Alle hulde voor dhr Plette!

Deze keuringsdag kon alleen mogelijk gemaakt worden door de bijdragen van de volgende sponsoren:

Familie Rasenberg te Wagenberg,
Bert van de Brink Grondverzet te Dodewaard,
Hengstenhouderij familie van Lutterveld te Lienden,
Slagerij Walburg te Tzum,
Tegelzetbedrijf Adams te Veldhoven,
Fouragehandel J Geerling te Vaassen,
Stal Gone te Netersel,
Vlaggen en Masten van Vliet te Drimmelen
Wellsaddle Verkoop van handgemaakt tuig en leerwerk te Erp.

Namens het bestuur, dank hiervoor!

Dagkampioen veulens

Kampioen_veulens

Dagkampioen merries

Dagkampioen merries