Merrie- en veulenkeuring 2016

Woensdag  24 Augustus 2016 is de merrie en veulenkeuring gehouden bij Manege  Bullen Enk, te Hulshorst.

De weergoden hadden ons een tropische dag voorspeld, en dat kwam uit. De 33 graden werd met gemak gehaald, een zeer grote opgave voor de voorbrengers  die met  meerdere merries en veulens door de bak moesten rennen!

De middag begon met de veulens. 6 werden er opgegeven en allemaal waren ze aanwezig! Wat een kwaliteit werd er weer gepresenteerd! 5 veulens ontvingen een eerste premie!

Bij de Klassiek GP veulens werd hengstveulen G-Lykos van de Beemd ( Garant x Elegant) gepresenteerd, de jury vond dat ie een krachtige draf had, goed type en correct beenwerk. Dit veulen is gefokt door de familie van Lutterveld en in bezit aan de fam Mobach / v Bekkum. Zij kunnen trots zijn op zo’n mooi veulen! Tevens in deze categorie merrieveulen  Larissa van de Beemd ( Wilskracht x Sirius), jury geeft aan; correct gebouwd, mooi type, ruime draf, veulen draaft met oprichting!  Ook zeker de eerste premie waard!

De Edel Klassiek tuigveulens Leo ( Manno x Balmoral) en Boris G ( Brutus G x Vaandrager) kwamen tegen elkaar uit in de volgende categorie. Beide mooie gelderse types, ze ontlopen elkaar weinig gaf de jury aan.

Linola en La Vida Loca kwamen na vervolgens in de ring. Linola ( Nando x Ganges) is een fijn gebouwd klassiek tuigveulen, iets schraal in conditie, bij draf mooie tact! La Vida Loca (Wilskracht x onb)  is een veulen die is opgenomen in het register GP boek. Veulen heeft mooie verhoudingen, goede souplesse en is ruim in stap en draf.

Bij de veulens was de jury erg gecharmeerd van Leo ( Manno x Balmoral) een Edel Klassiek TP veulen gefokt door dhr Plette.  Dit veulen werd dan ook de dagkampioen!

Het 2 de deel  van het programma bracht ons 5 merrie’s.

Dhr Plette kwam met 3 Edel-Klassieke Tuigpaard merries naar deze middag. Ginola ( Ganges x Balmoral) de jonge ster merrie, Dojola ( Zorro x Jochem) Keurmerrie en Winola ( Balmoral x Allegro) een ster merrie. Ginola en Dojola kregen een eerste premie. Winola blijft ster en gaat nog niet mee voor de voorlopig keur.

Mw vd Berg nam Zoraya ( Sire x Proloog) de Klassieke tuigpaard merrie mee.  Deze merrie kreeg een eerste premie. Ook kwam Iolancie ( Danser x Lorton) de Klassieke Gelderse merrie mee, ook deze merrie kreeg een eerste premie en heeft genoeg punten om Ster te worden. Jury gaf 7.7 punten, dat is een ruime voldoende!

Deze mooie merrie, met op het juryrapport de lovende woorden als; veel houding, erg mooi, echte Klassieker, is tevens de dagkampioen geworden!

Het is een warme maar geslaagde middag geworden!

We willen alle eigenaren bedanken om ook met deze extreme hitte, toch  naar de keuring te komen!

Deze keuringsdag kon alleen mogelijk gemaakt worden door de bijdragen van de volgende sponsoren:

 

Stal Gone te Netersel,

Hengstenhouderij familie van Lutterveld te Lienden,

Slagerij Walburg te Tzum,

Tegelzetbedrijf Adams te Veldhoven,

Vlaggen en Masten van Vliet te Drimmelen

Wellsaddle  Verkoop van handgemaakt tuig en leerwerk te Erp.

 

Namens het bestuur uw hartelijke dank hiervoor!