Hengstenkeuring 2021

Verslag Hengstenkeuring KGPS d.d. 13 maart 2021 manege Landhorst te Didam

Het was een stormachtige dag.  De keuring ging wegens de COVID-19 onder strenge voorwaarden door. Elke hengst mocht afzonderlijk in de baan en er was  geen publiek. Afstand houden van elkaar en het dragen van een mondkapje was verplicht.

Er zijn drie hengsten goedgekeurd voor het stamboek KGPS.

Nozem B gefokt bij A. de Boer te Molenaarsgraaf en geregistreerde Fam. Beuving -Nijenhuis te Hijken. Afstamming is Innovatief x Cizandro x Manno. Deze drie jarige hengst ging met veel tact en balans  door de baan. Hij  staat goed in het type en heeft een mooi front en veel kwaliteit in het beenwerk. Nozem B behaalde totaal 82 punten gedeeld door 10 is 8.2 gemiddeld en wordt ingeschreven in het Register TP KGPS.

Boris G fokker/geregistreerde N. van Gompel te Reusel. Afstamming is Brutes  G x Vaandrager x Majesteit. Deze vijf jarige hengst  staat goed in het Gelderlander type, heeft drie goed gangen en behaalde totaal 79 punten gedeeld door 10 is 7.9 gemiddeld en wordt ingeschreven in het Edel-Klassiek  GP KGPS

Magic Moos v/d Landhorst,  fokker/geregistreerde Beursken te Didam. Afstamming Deifeldt s Liberty xCasco x Slaney. Deze drie jarige hengst  staat goed in het Gelderlander type en behaalde totaal 75.5 punten gedeeld door 10 is gemiddeld 7.55 en wordt ingeschreven in het register GP KGPS.

Aan de jury toonde Frank Beursken  de goedgekeurde dekhengst Abrilon, de goedgekeurde dekhengst Deifelds Liberty en de vorig jaar goed gekeurde dekhengst Lars van de Landhorst. Ze werden aan de hand voorgebracht. De goedgekeurde dekhengst Deifeldt s King werd onder het zadel gepresenteerd.  Het  ziet er veel belovend uit voor de toekomst.   

Zowel de eigenaren en de jury leden gingen met een tevreden gevoel naar huis.

De voorzitter heeft Frank Beursken bedankt voor het gebruik van zijn prachtige accommodatie. Hij had alles goed voor elkaar.

Verslag Hengstenkeuring KGPS d.d.13 maart 2021 bij manege stal Nieuwland te Wijdewormer.

Hier werd de driejarige hengst Nickelback van Nieuwland  aangeboden. Fokker/Geregistreerde stal Zandvliet te Wijdewormer. Afstamming Henkie x Ede x Lancelot . Deze hengst behaalde niet genoeg punten om goed gekeurd te worden,  maar is wel ster verklaard. Dit betekent dat deze hengst volgend jaar opnieuw aangeboden zou kunnen worden.